אצבעות שוקולד ושיבולת שועל
רכיבים:
- 2 כוסות מדידה קמח שיבולת שועל (ללא גלוטן אם צריך), ניתן לטחון לבד בנינג'ה / בלנדר
- רבע כוס טחינה גולמית
- רבע כוס חמאת שקדים / קשיו / פיסטוק / לוז / קוקוס
- רבע כוס סילאן (100% תמרים, ללא תוספת סוכר)
- רבע כוס מדידה חלב סויה או חלב צמחי אחר
- 50 גר' שוקולד מריר 70% ומעלה
אופן ההכנה:
- מערבבים את קמח שיבולת השועל עם הטחינה, חמאת האגוזים והסילאן עד לקבלת בצק
- משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- ממיסים את השוקולד עם חלב הסויה בבן מארי ממשיכים לחמם עד לקבלת מרקם קרמי
- שופכים בצורה אחידה את השוקולד על הבצק ומכניסים למקפיא
- לאחר כשעתיים שולפים את נייר האפייה מהתבנית, חותכים לאצבעות / ריבועים
- נשמר במקפיא עד שבועיים (אבל יתחסל הרבה קודם :))