סלט בהרכבה
לפחות פעם בשבוע אנו נוהגים להכין לעצמנו ארוחת ערב "מודולרית".
ובכדי להפוך את הארוחה לאטרקטיבית עבור הילדים, אנו משתדלים שהיא תהיה הכי מגוונת-מפתיעה-צבעונית-עשירה-משמחת שאפשר.
מומלץ לבחור כמה שיותר דברים שאתם אוהבים מתוך הרשימה:
ירקות וירוקים טריים
- עגבנייה/עגבניות שרי
- מלפפון
- גמבה אדומה/צהובה
- גזר מגורר גס או רצועות דקות ע"י קולפן
- כרוב לבן/סגול פרוס דק
- אבוקדו
- קולורבי (מומלץ מגורר גס)
- צנוניות פרוסות דק
- נבטים
- בצל סגול
- עלי רוקט
- עשבי תיבול: פטרוזיליה/כוסברה/שמיר/בזיליקום/עירית
- זיתים ירוקים/קלמטה
- קוביות סלק מבושל
ירקות קלויים בתנור עם מעט שמן זית
- רצועות גמבות אדומות/צהובות
- פטריות חצויות
- קוביות בטטה כתומה/סגולה
- קוביות חציל מקולף
- פרחי כרובית/ברוקולי
- שומר חתוך לשמיניות
תוספות
- גרגירי חומוס מבושלים
- קינואה לבנה מבושלת
- עדשים שחורות מבושלות (אפשר ורצוי מונבטות)
- אפונה
- שעועית ירוקה
- קוביות טופו מתובלות אפויות/מוקפצות
- גרגירי תירס (להשתדל להמעיט)
- פולי סויה
אגוזים וגרעינים
- אגוזי מלך
- גרעיני חמנייה, דלעת
- צנוברים קלויים
- אגוז ברזיל (לגרר מלמעלה. זה נותן מראה יפה)
רטבים מומלצים:
- 3 כפות מיונז ביתי, 1 כפית שטוחה ממרח חרדל חלק, 4 כפיות מיץ לימון, 1 שן שום כתושה, 1/2 כפית סוכר, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/3 כוס חומץ תפוחים, כף מיץ לימון, 4 כפות שמן זית, כפית סוכר, שן שום כתושה, 1/3 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
- 1 כף חרדל, 2 כפיות דבש/סילן, מיץ מחצי לימון, 1/2 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור ושמן זית.
- 2 כפות טחינה, כף שמן זית, כף מייפל, כף מיץ לימון, כפית חרדל חלק, 1/2 כפית מלח, מעט מים לדילול הרצוי.
- פשוט שמן זית ולימון או טחינה מתובלת או כל רוטב אחר שאוהבים.