סלט בהרכבה

לפחות פעם בשבוע אנו נוהגים להכין לעצמנו ארוחת ערב “מודולרית”.
ובכדי להפוך את הארוחה לאטרקטיבית עבור הילדים, אנו משתדלים שהיא תהיה הכי מגוונת-מפתיעה-צבעונית-עשירה-משמחת שאפשר.
מומלץ לבחור כמה שיותר דברים שאתם אוהבים מתוך הרשימה:

ירקות וירוקים טריים

  • עגבנייה/עגבניות שרי
  • מלפפון
  • גמבה אדומה/צהובה
  • גזר מגורר גס או רצועות דקות ע”י קולפן
  • כרוב לבן/סגול פרוס דק
  • אבוקדו
  • קולורבי (מומלץ מגורר גס)
  • צנוניות פרוסות דק
  • נבטים
  • בצל סגול
  • עלי רוקט
  • עשבי תיבול: פטרוזיליה/כוסברה/שמיר/בזיליקום/עירית
  • זיתים ירוקים/קלמטה
  • קוביות סלק מבושל

ירקות קלויים בתנור עם מעט שמן זית

  • רצועות גמבות אדומות/צהובות
  • פטריות חצויות
  • קוביות בטטה כתומה/סגולה
  • קוביות חציל מקולף
  • פרחי כרובית/ברוקולי
  • שומר חתוך לשמיניות

תוספות

  • גרגירי חומוס מבושלים
  • קינואה לבנה מבושלת
  • עדשים שחורות מבושלות (אפשר ורצוי מונבטות)
  • אפונה
  • שעועית ירוקה
  • קוביות טופו מתובלות אפויות/מוקפצות
  • גרגירי תירס (להשתדל להמעיט)
  • פולי סויה

אגוזים וגרעינים

  • אגוזי מלך
  • גרעיני חמנייה, דלעת
  • צנוברים קלויים
  • אגוז ברזיל (לגרר מלמעלה. זה נותן מראה יפה)

רטבים מומלצים:

  • 3 כפות מיונז ביתי, 1 כפית שטוחה ממרח חרדל חלק, 4 כפיות מיץ לימון, 1 שן שום כתושה, 1/2 כפית סוכר, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כוס חומץ תפוחים, כף מיץ לימון, 4 כפות שמן זית, כפית סוכר, שן שום כתושה, 1/3 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
  • 1 כף חרדל, 2 כפיות דבש/סילן, מיץ מחצי לימון, 1/2 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור ושמן זית.
  • 2 כפות טחינה, כף שמן זית, כף מייפל, כף מיץ לימון, כפית חרדל חלק, 1/2 כפית מלח, מעט מים לדילול הרצוי.
  • פשוט שמן זית ולימון או טחינה מתובלת או כל רוטב אחר שאוהבים.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט