בולגרית טופו
רכיבים:
- 1 חבילה (300 גרם) טופו במרקם קשה
- 1/2 כוס מיץ לימון (כ-3 לימונים)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ תפוחים (אפשר גם חומץ רגיל)
- 1 כפית מלח (רצוי הימלאיה)
- 1 כפית אבקת שום / שום כתוש
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית אבקת שמרי בירה (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
- בצנצנת זכוכית מערבבים היטב את כל הרכיבים מלבד הטופו.
- בעזרת נייר סופג מייבשים היטב את הטופו מכל הנוזלים, חותכים לקוביות של 1.5-2 ס"מ, מוסיפים לתוך התערובת את קוביות הטופו ומשקשקים.
- שומרים סגור במקרר עד 6 ימים.
- הטעמים משתפרים לאחר יממה לפחות.
- מומלץ כתוספת לשדרוג סלט בהרכבה.