בולונז טופו
רכיבים (כ-4 מנות):
- 8 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 6 גבעולי סלרי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 8 שיני שום פרוסות
- 2 גזרים מגוררים דק
- 2 חבילות טופו במרקם קשה (300 גר' כל אחת), לפורר עם הידיים לפירורים
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 3 רסק עגבניות קטן (100 גר' כל אחת)
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 2 כפיות מלח הימלאיה
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל והסלרי עד שקיפות (כ-15 דקות).
- מוסיפים שום, גזר ופלפל שחור ומטגנים מספר דקות נוספות.
- מוסיפים את הטופו המפורר יחד עם שאר הרכיבים, מערבבים היטב ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.
- מומלץ להגיש עם פסטת קטניות או פסטה מקמח מלא.