בראוניז שקדים
רכיבים (לתבנית קטנה. אפשר להכפיל כמויות):
- 1 כוס מדידה שקדים טחונים (עדיף לא קלופים)
- 3 כפות טחינה גולמית
- 4 כפות סוכר חום
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר 70-85%
- 1/3 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 3 כפות גדושות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
- שברי אגוזי מלך לקישוט – אופציונאלי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים את השוקולד בבן מארי יחד עם חלב הסויה.
- מוסיפים לקערה את יתר הרכיבים, מלבד אגוזי המלך.
- שופכים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20*15.
- מפזרים מעל את אגוזי המלך השבורים.
- אופים במשך 25-30 דקות.