גרנולה שיבולת שועל
רכיבים:
- 500 גרם שיבולת שועל עבה
- 200 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס (ניתן לשבור לחצאים בעזרת הידיים)
- 125 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס (ניתן לשבור לחצאים בעזרת הידיים)
- 100 גרם שקדים לא קלופים, קצוצים גס (ניתן גם להשאיר שלמים)
- 50 גרם אגוזי לוז טבעיים ללא קליפה (לא קלויים)
- 35 גרם גרעיני חמנייה
- 20 גרם שומשום לבן
- *אפשר בהחלט לשנות את הרכב האגוזים בהתאם לטעם או לזמינות.
- 35 גרם סוכר חום / קנים (כ- 2 כפות גדושות)
- 10 גרם קינמון טחון (כ- 3 כפיות)
- קורט מלח
- 80 גרם סילאן (מ 100% תמרים) / סירופ אגבה / דבש / מייפל (כ- 4 כפות)
- 5 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי / שמן זית
אופן ההכנה:
- להדליק תנור על 130 מעלות.
- בקערה גדולה לערבב את הרכיבים היבשים, להוסיף סילאן ושמן ולערבב היטב.
- להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאפות 30-40 דקות, עד שמזהיב.
- לקרר ולשמור בכלי אטום.