דאל עדשים הודי
רכיבים (לכ-6 מנות):
- 1.5 כוסות עדשים כתומות, שטופות היטב
- 3 כפות שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ או טבליה קפואה (אופציונאלי)
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף אבקת קארי
- 1 כף שטוחה של מלח (רצוי הימלאיה)
- כ-500 גרם דלעת, או בטטה, חתוכה לקוביות
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 100 גרם (חבילה קטנה) של רסק עגבניות
- 1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ
- חצי כוס של קרם קוקוס – אופציונאלי
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן זית על אש נמוכה כ 15 דקות (עד שקיפות).
- מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והתבלינים ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים בטטה / דלעת וגזר ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את העדשים ואת הרסק ומערבבים הכל יחד, מוסיפים מים עד מעל גובה הרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות. במידת הצורך מוסיפים מים במהלך הבישול.
- כשמוכן, מוסיפים את קרם הקוקוס (לא חובה להוסיף, טעים גם בלי) ומבשלים חמש דקות נוספות
- מוסיפים את הכוסברה / פטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
- מומלץ להגיש לצד קינואה או אורז מלא/פרא. הוראות לבישול קינואה כאן.