דאל עדשים הודי

רכיבים (לכ-6 מנות):

  • 1.5 כוסות עדשים כתומות, שטופות היטב
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ או טבליה קפואה (אופציונאלי)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1 כף שטוחה של מלח (רצוי הימלאיה)
  • כ-500 גרם דלעת, או בטטה, חתוכה לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 100 גרם (חבילה קטנה) של רסק עגבניות
  • 1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ
  • חצי כוס של קרם קוקוס – אופציונאלי

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל בשמן זית על אש נמוכה כ 15 דקות (עד שקיפות).
  • מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והתבלינים ומטגנים כ-2 דקות.
  • מוסיפים בטטה / דלעת וגזר ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את העדשים ואת הרסק ומערבבים הכל יחד, מוסיפים מים עד מעל גובה הרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות. במידת הצורך מוסיפים מים במהלך הבישול.
  • כשמוכן, מוסיפים את קרם הקוקוס (לא חובה להוסיף, טעים גם בלי) ומבשלים חמש דקות נוספות
  • מוסיפים את הכוסברה / פטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
  • מומלץ להגיש לצד קינואה או אורז מלא/פרא. הוראות לבישול קינואה כאן.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים