המבורגר פטריות ושיבולת שועל

רכיבים:

  • 1 כוס מדידה עדשים שחורות
  • 1 כוס מדידה שיבולת שועל
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס מדידה שקדים טחונים (עדיף לא קלופים)
  • 2 סלסילות פטריות, קצוצות דק (הכי קל במעבד מזון 🙂 .. )
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כפית מלח הימלאיה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת
  • 2 כפות קטשופ
  • 2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

  • מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים עד שמתרככות, כ-20 דקות. מסננים ומקררים.
  • במחבת רחבה מטגנים את הבצלים עם 2 כפות שמן זית עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון כ-5 דקות.
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה ומטגנים 3 דקות נוספות.
  • במעבד מזון טוחנים יחד עדשים שחורות, שיבולת שועל, 2 כפות שמן זית ופטרוזיליה לתערובת פירורית.
  • מעבירים לקערה גדולה יחד עם כל שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
  • בעזרת ידיים לחות יוצרים קציצות עבות יחסית. ניתן להיעזר ברינג.
  • מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בשמן זית.
  • בעזרת מברשת מורחים מעט שמן זית על הקציצות.
  • אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים