המבורגר פטריות ושיבולת שועל
רכיבים:
- 1 כוס מדידה עדשים שחורות
- 1 כוס מדידה שיבולת שועל
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 כוס מדידה שקדים טחונים (עדיף לא קלופים)
- 2 סלסילות פטריות, קצוצות דק (הכי קל במעבד מזון 🙂 .. )
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 1 כפית מלח הימלאיה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה מעושנת
- 2 כפות קטשופ
- 2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
- מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים עד שמתרככות, כ-20 דקות. מסננים ומקררים.
- במחבת רחבה מטגנים את הבצלים עם 2 כפות שמן זית עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון כ-5 דקות.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה ומטגנים 3 דקות נוספות.
- במעבד מזון טוחנים יחד עדשים שחורות, שיבולת שועל, 2 כפות שמן זית ופטרוזיליה לתערובת פירורית.
- מעבירים לקערה גדולה יחד עם כל שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
- בעזרת ידיים לחות יוצרים קציצות עבות יחסית. ניתן להיעזר ברינג.
- מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בשמן זית.
- בעזרת מברשת מורחים מעט שמן זית על הקציצות.
- אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות.