"חומוס" עדשים כתומות

(פשוט כי הן מתבשלות יותר מהר מחומוס…)

רכיבים (ל-2 מנות):

  • 1 כוס מדידה עדשים כתומות לפני בישול (כ- 170 גר')
  • 2 כוסות מדידה מים רותחים
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה:

  • מבשלים את העדשים בסיר קטן, כ 15-20 דקות על להבה בינונית עד שהעדשים מתרככות וסופגות את כל הנוזלים.
  • מורידים מהאש, מוסיפים לסיר טחינה, מלח וכמון וטוחנים עם בלנדר מוט (אם צריך מוסיפים מעט מים).
  • מומלץ להגיש עם ירקות חתוכים ולחם כוסמת.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים