"חומוס" עדשים כתומות
(פשוט כי הן מתבשלות יותר מהר מחומוס…)
רכיבים (ל-2 מנות):
- 1 כוס מדידה עדשים כתומות לפני בישול (כ- 170 גר')
- 2 כוסות מדידה מים רותחים
- 4 כפות טחינה גולמית
- כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית כמון
אופן ההכנה:
- מבשלים את העדשים בסיר קטן, כ 15-20 דקות על להבה בינונית עד שהעדשים מתרככות וסופגות את כל הנוזלים.
- מורידים מהאש, מוסיפים לסיר טחינה, מלח וכמון וטוחנים עם בלנדר מוט (אם צריך מוסיפים מעט מים).
- מומלץ להגיש עם ירקות חתוכים ולחם כוסמת.