חמין צמחוני

רכיבים:

  • 5 כפות שמן זית, לטיגון
  • 2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים דק
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף גדושה מלח
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2.5 כוסות חומוס/שעועית לבנה/אדומה/שחורה/לימה – אחרי השריה של יממה
  • 2 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
  • אופציות לתוספות במידה ואוהבים – גזר חתוך לטבעות, דלעת חתוכה לקוביות, כמה כפות גרגירי תירס, קוביות טופו במרקם קשה
  • ביצים קשות מקולפות – כמספר הסועדים

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים שום ותבלינים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים דקה נוספת.
  • מוסיפים את הקטניות, הבטטות והתוספות אם רוצים, וממלאים מים עד כיסוי.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הביצים הקשות.
  • מבשלים 2-3 שעות לפחות, עד לריכוך של הקטניות או לחילופין לילה בתנור בחום של 110 מעלות.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים