חמין צמחוני
רכיבים:
- 5 כפות שמן זית, לטיגון
- 2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים דק
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כמון
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף גדושה מלח
- 100 גרם רסק עגבניות
- 2.5 כוסות חומוס/שעועית לבנה/אדומה/שחורה/לימה – אחרי השריה של יממה
- 2 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
- אופציות לתוספות במידה ואוהבים – גזר חתוך לטבעות, דלעת חתוכה לקוביות, כמה כפות גרגירי תירס, קוביות טופו במרקם קשה
- ביצים קשות מקולפות – כמספר הסועדים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים שום ותבלינים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
- מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את הקטניות, הבטטות והתוספות אם רוצים, וממלאים מים עד כיסוי.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הביצים הקשות.
- מבשלים 2-3 שעות לפחות, עד לריכוך של הקטניות או לחילופין לילה בתנור בחום של 110 מעלות.