קציצות טופו ברוטב מרוקאי

רכיבים (לכ- 24 קציצות):

  • 2 חבילות טופו במרקם קשה (סה"כ 600 גרם)
  • 8 כפות שמן זית
  • 6 כפות קמח כוסמת ירוקה
  • בצל קצוץ, לבן או סגול
  • 2 שיני שום כתושות
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 1 כפית גדושה מלח (רצוי הימלאיה)
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום שלמות, מעוכות קלות
  • 5 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 2 גמבות (אדומות או צהובות) חתוכות לרצועות
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כפית תבלין צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • חותכים את הטופו לקוביות גדולות וטוחנים במעבד מזון, עד למרקם חלק לגמרי.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים שמן, קמח, בצל, שום, כוסברה, ותבלינים ולשים היטב.
  • עם כפות ידיים משומנות מעט, יוצרים מהתערובת כדורים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים כ 20 דקות. בינתיים מכינים את הרוטב:
  • בסיר רחב מטגנים למשך כמה דקות שום, עגבניות, גמבות, חומוס, כוסברה ותבלינים.
  • מוסיפים מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות.
  • מניחים בזהירות את הקציצות בתוך הסיר, בעזרת כף לוקחים מהרוטב ויוצקים על הקציצות. מבשלים כ- 10 דקות נוספות.
  • הערה: כשמכניסים את הקציצות לרוטב חשוב שהאש תהיה נמוכה ושהרוטב לא יבעבע, כדי שהן לא יתפרקו.
  • כמו כן לא לערבב לאחר הכנסת הקציצות לסיר, הן עלולות להתפרק 🙂

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים