קציצות טופו ברוטב מרוקאי
רכיבים (לכ- 24 קציצות):
- 2 חבילות טופו במרקם קשה (סה"כ 600 גרם)
- 8 כפות שמן זית
- 6 כפות קמח כוסמת ירוקה
- בצל קצוץ, לבן או סגול
- 2 שיני שום כתושות
- צרור כוסברה קצוץ
- 1 כפית גדושה מלח (רצוי הימלאיה)
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 10 שיני שום שלמות, מעוכות קלות
- 5 עגבניות חתוכות לרבעים
- 2 גמבות (אדומות או צהובות) חתוכות לרצועות
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ
- כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/3 כפית תבלין צ'ילי גרוס
- 1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- חותכים את הטופו לקוביות גדולות וטוחנים במעבד מזון, עד למרקם חלק לגמרי.
- מעבירים לקערה, מוסיפים שמן, קמח, בצל, שום, כוסברה, ותבלינים ולשים היטב.
- עם כפות ידיים משומנות מעט, יוצרים מהתערובת כדורים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ 20 דקות. בינתיים מכינים את הרוטב:
- בסיר רחב מטגנים למשך כמה דקות שום, עגבניות, גמבות, חומוס, כוסברה ותבלינים.
- מוסיפים מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות.
- מניחים בזהירות את הקציצות בתוך הסיר, בעזרת כף לוקחים מהרוטב ויוצקים על הקציצות. מבשלים כ- 10 דקות נוספות.
- הערה: כשמכניסים את הקציצות לרוטב חשוב שהאש תהיה נמוכה ושהרוטב לא יבעבע, כדי שהן לא יתפרקו.
- כמו כן לא לערבב לאחר הכנסת הקציצות לסיר, הן עלולות להתפרק 🙂