ירקות כבושים
ירקות כבושים – הפרוביוטיקה של הטבע
ירקות מומלצים:
- כרוב לבן
- כרובית
- לפת / קולורבי (אפשר עם מעט סלק בשביל הצבע)
- גזר
- לימון
- מלפפונים (קטנים וקשים)
אופן ההכנה:
- שוטפים וחותכים את הירקות.
- מעקרים צנצנת ואקום על-ידי שטיפה במים רותחים.
- מכניסים את הירקות לצנצנת ושופכים עליהם מים עם מלח הימלאיה, כאשר היחס צריך להיות 40 גרם מלח לכל 1 ליטר מים.
- על מנת לקבל תוצאה טעימה ובעיקר עשירה בפרוביוטיקה, מומלץ להתאפק ולהמתין 3-4 שבועות לפני שאוכלים..
תיבול מומלץ:
- מעט צ'ילי גרוס
- כורכום (מתאים בעיקר לכרוב, לכרובית ולגזר)
- אבקת קארי
- שמיר טרי (למלפפונים)
עשה ואל תעשה:
- לא להוסיף שום. הוא פוגע בהתפתחות של החיידקים הטובים.
- לא להוסיף חומץ / סוכר.
- כאשר מוציאים מהצנצנת יש להשתמש בכף נקייה בלבד על מנת לא לפגוע בתהליך.
- את הכרוב מומלץ לעסות מעט לאחר שחותכים.