ירקות כבושים

ירקות כבושים. הפרוביוטיקה של הטבע.

ירקות מומלצים:

  • כרוב לבן
  • כרובית
  • לפת / קולורבי (מומלץ עם מעט סלק בשביל הצבע)
  • גזר
  • מלפפונים (קטנים וקשים)

ירקות כבושים

אופן ההכנה:

  • שוטפים וחותכים את הירקות.
  • מעקרים צנצנת ואקום על-ידי שטיפה במים רותחים.
  • מכניסים את הירקות לצנצנת ושופכים עליהם מים עם מלח הימלאיה, כאשר היחס צריך להיות 40 גרם מלח לכל 1 ליטר מים ובכל מקרה להשאיר 3 ס”מ בגובה כדי לתת לירקות “לנשום”.
  • על מנת לקבל תוצאה טעימה ובעיקר עשירה בפרוביוטיקה, מומלץ להתאפק ולהמתין כמה שבועות לפני שאוכלים..

תיבול מומלץ:

  • מעט צ’ילי גרוס
  • כורכום (מתאים בעיקר לכרוב, לכרובית ולגזר)
  • שמיר טרי (למלפפונים)

עשה ואל תעשה:

  • לא להוסיף שום. הוא פוגע בהתפתחות של החיידקים הטובים.
  • לא להוסיף חומץ / סוכר.
  • כאשר מוציאים מהצנצנת יש להשתמש בכף נקייה בלבד על מנת לא לפגוע בתהליך.
  • את הכרוב מומלץ לעסות מעט לאחר שחותכים.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט