כוסמת וירקות בתנור
רכיבים (2-3 מנות):
- כוס כוסמת ירוקה (ניתן להחליף את הכוסמת בקינואה / אורז מלא / אורז פרא)
- 3 קישואים / זוקיני קטנים, חתוכים לחצאי עיגולים
- בטטה בינונית או דלעת, חתוכה לקוביות
- חציל קטן, חתוך לקוביות
- 8-10 עגבניות שרי, חצויות
- גמבה צהובה, חתוכה לרצועות קצרות
- ניתן לגוון עם כל ירק שאוהבים – כרובית, פטריות, גזר, סלק, בצל חתוך לרבעים…
- ניתן להוסיף גם טופו במרקם קשה, חתוך לקוביות
- 1/3 כוס מדידה שמן זית (כ-6 כפות)
- כפית גדושה מכל תבלין: מלח, פפריקה מתוקה, אבקת שום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- אפשר כמובן להוסיף תבלינים שאוהבים
- כוס וחצי מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות חום תחתון.
- בצלוחית קטנה מערבבים את השמן עם כל התבלינים.
- מעבירים את הכוסמת לתבנית 20*30, שופכים עליה כ- 2 כפות מתערובת השמן והתבלינים, מערבבים ומשטחים בתבנית.
- מניחים את הירקות החתוכים בקערה גדולה, שופכים עליהם את יתרת תערובת השמן והתבלינים, מערבבים עד שכל הירקות מכוסים.
- את הירקות מסדרים בתבנית מעל שכבת הכוסמת, מוסיפים כוס מים רותחים (מומלץ לשפוך את כל המים בנקודה אחת כדי שלא יורידו את התיבול מהירקות)
- אופים כ- 40 דקות (או עד לספיגת כל המים בתחתית התבנית).