כוסמת וירקות בתנור

רכיבים (2-3 מנות):

  • כוס כוסמת ירוקה (ניתן להחליף את הכוסמת בקינואה / אורז מלא / אורז פרא)
  • 3 קישואים / זוקיני קטנים, חתוכים לחצאי עיגולים
  • בטטה בינונית או דלעת, חתוכה לקוביות
  • חציל קטן, חתוך לקוביות
  • 8-10 עגבניות שרי, חצויות
  • גמבה צהובה, חתוכה לרצועות קצרות
  • ניתן לגוון עם כל ירק שאוהבים – כרובית, פטריות, גזר, סלק, בצל חתוך לרבעים…
  • ניתן להוסיף גם טופו במרקם קשה, חתוך לקוביות
  • 1/3 כוס מדידה שמן זית (כ-6 כפות)
  • כפית גדושה מכל תבלין: מלח, פפריקה מתוקה, אבקת שום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • אפשר כמובן להוסיף תבלינים שאוהבים
  • כוס וחצי מים רותחים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל 180 מעלות חום תחתון.
  • בצלוחית קטנה מערבבים את השמן עם כל התבלינים.
  • מעבירים את הכוסמת לתבנית 20*30, שופכים עליה כ- 2 כפות מתערובת השמן והתבלינים, מערבבים ומשטחים בתבנית.
  • מניחים את הירקות החתוכים בקערה גדולה, שופכים עליהם את יתרת תערובת השמן והתבלינים, מערבבים עד שכל הירקות מכוסים.
  • את הירקות מסדרים בתבנית מעל שכבת הכוסמת, מוסיפים כוס מים רותחים (מומלץ לשפוך את כל המים בנקודה אחת כדי שלא יורידו את התיבול מהירקות)
  • אופים כ- 40 דקות (או עד לספיגת כל המים בתחתית התבנית).

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט