לחם מחמצת מכוסמת

רכיבים (לתבנית תנור):

 

 

  • 750 גרם כוסמת ירוקה שלמה
  • 3 כפות זרעי צ'יה
  • 2 כפות שטוחת מלח הימלאיה
  • תוספות אופציונאליות: גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, טבעות זיתים, אבקת שום, אבקת בצל..
  • לקישוט: שומשום לבן, קצח

 

 

אופן ההכנה:

  • משרים את הכוסמת בקערה גדולה עם הרבה מים למשך לילה (8 שעות לפחות).
  • בתום ההשריה של הכוסמת, משרים את הצ'יה בכוס מים למשך 15 דקות עד שהופכת לג'ל. מערבבים היטב למניעת גושים.
  • מסננים את הכוסמת, שוטפים מעט ומעבירים לבלנדר גדול (אפשר לחלק את הכמות ל-2 אם לא נכנסת בפעם אחת).
  • מוסיפים לבלנדר את הצ'יה ואת המלח, מכסים במים עד לגובה הכוסמת (כ-400 מ"ל מים סה"כ לכל הבלילה) וטוחנים לבלילה חלקה.
  • מעבירים את הבלילה בחזרה לקערה (אפשר להשתמש גם בסיר גדול) ומכסים במגבת מטבח יבשה למשך 24-36 שעות. ככל שהטמפרטורה בחוץ גבוהה יותר זמן ההתססה יתקצר. בחורף הזמן יכול להגיע גם ליומיים ואם ממש חם בחוץ אז גם 12-14 שעות יספיקו.
  • העיסה אמורה לתפוח ולתסוס. אם מופיע למעלה קצף זה מצוין והריח הקצת לא נעים זה חלק מהעניין 🙂
  • אפיית הלחם: מחממים תנור לחום של 225 מעלות במצב טורבו.
  • מוסיפים לבלילה את התוספות שרוצים (אפשר כמובן גם ללא), מערבבים ושופכים את הבלילה לתבנית תנור מכוסה בנייר אפייה.
  • משטחים לגובה אחיד, מפזרים שומשום מעל ואופים במשך כ-40-45 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומניחים על רשת.
  • פורסים את הלחם רק לאחר שמצטנן.
  • ניתן להקפיא ולהפשיר בטוסטר.
  • מומלץ להגיש לצד "גבינת שקדים" או ממרח חומוס ביתי וירקות חתוכים.

 

 

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים