לחם מחמצת מכוסמת
רכיבים (לתבנית תנור):
- 750 גרם כוסמת ירוקה שלמה
- 3 כפות זרעי צ'יה
- 2 כפות שטוחת מלח הימלאיה
- תוספות אופציונאליות: גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, טבעות זיתים, אבקת שום, אבקת בצל..
- לקישוט: שומשום לבן, קצח
אופן ההכנה:
- משרים את הכוסמת בקערה גדולה עם הרבה מים למשך לילה (8 שעות לפחות).
- בתום ההשריה של הכוסמת, משרים את הצ'יה בכוס מים למשך 15 דקות עד שהופכת לג'ל. מערבבים היטב למניעת גושים.
- מסננים את הכוסמת, שוטפים מעט ומעבירים לבלנדר גדול (אפשר לחלק את הכמות ל-2 אם לא נכנסת בפעם אחת).
- מוסיפים לבלנדר את הצ'יה ואת המלח, מכסים במים עד לגובה הכוסמת (כ-400 מ"ל מים סה"כ לכל הבלילה) וטוחנים לבלילה חלקה.
- מעבירים את הבלילה בחזרה לקערה (אפשר להשתמש גם בסיר גדול) ומכסים במגבת מטבח יבשה למשך 24-36 שעות. ככל שהטמפרטורה בחוץ גבוהה יותר זמן ההתססה יתקצר. בחורף הזמן יכול להגיע גם ליומיים ואם ממש חם בחוץ אז גם 12-14 שעות יספיקו.
- העיסה אמורה לתפוח ולתסוס. אם מופיע למעלה קצף זה מצוין והריח הקצת לא נעים זה חלק מהעניין 🙂
- אפיית הלחם: מחממים תנור לחום של 225 מעלות במצב טורבו.
- מוסיפים לבלילה את התוספות שרוצים (אפשר כמובן גם ללא), מערבבים ושופכים את הבלילה לתבנית תנור מכוסה בנייר אפייה.
- משטחים לגובה אחיד, מפזרים שומשום מעל ואופים במשך כ-40-45 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים על רשת.
- פורסים את הלחם רק לאחר שמצטנן.
- ניתן להקפיא ולהפשיר בטוסטר.
- מומלץ להגיש לצד "גבינת שקדים" או ממרח חומוס ביתי וירקות חתוכים.