מאפינס בננה קינמון
רכיבים (12 מאפינס):
- יבשים:
- 1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (ניתן לטחון לבד 1.75 כוסות שבולת בבלנדר/שייקר )
- 1.5 כוסות שקדים טחונים
- 1 כפית גדושה קינמון
- 1/3 כוס סוכר קנים אורגני / חום (אפשר 1/2 כוס, אם אוהבים יותר מתוק)
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
- רטובים:
- 1 כוס חלב סויה ללא ממותק (או כל חלב צמחי אחר)
- 4 בננות בשלות
- 1 כף חומץ תפוחים
- 4 כפות שמן קוקוס / זית
- 1 כפית תמצית וניל
- חבילת שוקולד מריר 70-85%, קצוץ גס – אופציונאלי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה.
בעזרת מזלג מועכים את הבננות על צלחת, מוסיפים את כל החומרים הרטובים ליבשים.
מערבבים היטב ומעבירים לתבנית שקעים משומנת בשמן קוקוס.
אופים כ-25-30 דקות. המאפינס מתייצבים לאחר שמתקררים.