ממרח חומוס ביתי

רכיבים:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מזן בולגרי לפני השרייה ובישול (להשרות במשך יממה בקערה עם הרבה מים ולהחליף מים מדי פעם)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (ללא אלומיניום)
  • טחינה איכותית (בערך 1/3 מהכמות הכללית)
  • מלח ים אטלנטי/הימלאיה

אופן הבישול:

  • מניחים את הגרגירים בסיר גדול עם הרבה מים ובצל מקולף ומביאים לרתיחה.
  • בתחילת הבישול יש להוציא את הקצף הלבן.
  • לאחר שלא יוצא יותר קצף לבן, מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים אבקת סודה לשתייה.
  • מבשלים עד שהגרגירים רכים מאוד.
  • מוציאים את הבצל ומעבירים למסננת.
  • מחזירים לסיר, ממלאים שוב במים ומביאים לרתיחה לבישול נוסף. השלב הזה חשוב על מנת להימנע מטעם לוואי של אבקת האפייה.
  • למי שאוהב מרקם חלק במיוחד, ניתן בשלב הזה להוציא חלק מהקליפות בעזרת מסננת.

הכנת הממרח:

  • לטחון במעבד מזון/בלנדר את גרגירי החומוס עם מעט מים עד לקבלת מרקם חלק.
  • להוסיף טחינה גולמית ומלח ולטחון שוב עד לקבלת המרקם שאוהבים.
  • כשמוכן ניתן להוסיף לימון וכל תיבול שאוהבים (אני מסתפק במלח בלבד).
  • שום פחות מומלץ כחלק מהתערובת.
  • נשמר כ-3 ימים במקרר.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט