ממרח חומוס ביתי

רכיבים:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מזן "הדס" לפני השרייה ובישול (להשרות במשך יממה בקערה עם הרבה מים ולהחליף מים מדי פעם)
  • טחינה איכותית (בערך 1/3 מהכמות הכללית)
  • מלח הימלאיה

אופן הבישול:

  • מניחים את הגרגירים בסיר גדול עם הרבה מים ומביאים לרתיחה.
  • בתחילת הבישול יש להוציא את הקצף הלבן.
  • לאחר שלא יוצא יותר קצף לבן, מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים עד שהגרגירים רכים מאוד.
  • לקבלת מרקם חלק במיוחד, מעבירים את הגרגירים לקערה עם מים, משפשפים את הגרגירים בעזרת הידיים ומוציאים חלק מהקליפות.

הכנת הממרח:

  • מעבירים את הגרגירים לבלנדר עם מעט מאוד מים קרים, טחינה איכותית ומעט מלח וטוחנים עד למרקם שאוהבים.
  • כשמוכן ניתן להוסיף לימון או כל תיבול שאוהבים (אני מסתפק במלח בלבד).
  • נשמר 3-4 ימים במקרר.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים