ממרח חומוס ביתי
רכיבים:
- 2 כוסות גרגירי חומוס מזן "הדס" לפני השרייה ובישול (להשרות במשך יממה בקערה עם הרבה מים ולהחליף מים מדי פעם)
- טחינה איכותית (בערך 1/3 מהכמות הכללית)
- מלח הימלאיה
אופן הבישול:
- מניחים את הגרגירים בסיר גדול עם הרבה מים ומביאים לרתיחה.
- בתחילת הבישול יש להוציא את הקצף הלבן.
- לאחר שלא יוצא יותר קצף לבן, מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים עד שהגרגירים רכים מאוד.
- לקבלת מרקם חלק במיוחד, מעבירים את הגרגירים לקערה עם מים, משפשפים את הגרגירים בעזרת הידיים ומוציאים חלק מהקליפות.
הכנת הממרח:
- מעבירים את הגרגירים לבלנדר עם מעט מאוד מים קרים, טחינה איכותית ומעט מלח וטוחנים עד למרקם שאוהבים.
- כשמוכן ניתן להוסיף לימון או כל תיבול שאוהבים (אני מסתפק במלח בלבד).
- נשמר 3-4 ימים במקרר.