"גבינת" שקדים
רכיבים:
- 145 גרם שקדים טחונים (עדיף לא קלופים)
- 45 גרם קשיו מושרים כ-15 דקות במים רותחים
- 60 גרם מיץ לימון (1/4 כוס)
- 80-70 מ"ל מים
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום
- 1 כפית שטוחה מלח
- ניתן להוסיף תבלינים שאוהבים כגון צ'ילי גרוס /זעתר מיובש, או עשבי תיבול כמו שמיר/בזיליקום
אופן ההכנה:
- במעבד מזון/בלנדר טוחנים את כל הרכיבים עד לקבלת מרקם חלק ככל האפשר.
- מאחסנים מכוסה במקרר עד 5 ימים.