מרק אפונה

רכיבים (7-8 מנות):

  • 4 כפות שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 גזרים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • כף מלח (רצוי הימלאיה)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 500 גר' אפונה ירוקה יבשה חצויה
  • 1.8 ליטר מים רותחים (כ-7 כוסות)

אופן ההכנה:

  • על אש נמוכה מטגנים את הבצל עד הזהבה (כ- 15 דקות)
  • מוסיפים את הסלרי, הגזר והשום ומטגנים 5 דקות נוספות
  • מוסיפים תבלינים ומטגנים מספר דקות
  • מוסיפים את האפונה היבשה ואת המים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות
  • להגשה ניתן לפזר גרעיני דלעת או גרעיני חמנייה
  • לאחר אחסון במקרר המרק מסמיך ויהיה צורך להוסיף מים לדילול

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים