מרק אפונה
רכיבים (7-8 מנות):
- 4 כפות שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 גזרים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 3 שיני שום פרוסות
- כף מלח (רצוי הימלאיה)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 500 גר' אפונה ירוקה יבשה חצויה
- 1.8 ליטר מים רותחים (כ-7 כוסות)
אופן ההכנה:
- על אש נמוכה מטגנים את הבצל עד הזהבה (כ- 15 דקות)
- מוסיפים את הסלרי, הגזר והשום ומטגנים 5 דקות נוספות
- מוסיפים תבלינים ומטגנים מספר דקות
- מוסיפים את האפונה היבשה ואת המים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות
- להגשה ניתן לפזר גרעיני דלעת או גרעיני חמנייה
- לאחר אחסון במקרר המרק מסמיך ויהיה צורך להוסיף מים לדילול