מרק בטטה
רכיבים (לכ-8 מנות):
- 2 כפות שמן זית לטיגון
- 1 שן שום גדולה, פרוסה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית גדושה ג'ינג'ר טרי כתוש / 2 תיבוליות קפואות
- 4 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות גס
- 2 כפיות מלח
- 1.2 ליטר מים
- 1 כוס קרם קוקוס (17% ומעלה)
אופן ההכנה:
- על אש נמוכה מטגנים במשך דקה שום, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וצ'ילי גרוס.
- מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד קרם הקוקוס, מביאים לסף רתיחה, מחלישים את האש ומבשלים מכוסה כ-30 דקות.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק, מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים 10 דקות נוספות.
- להגשה מומלץ לפזר גרעיני דלעת או גרעיני חמנייה.