מרק ירקות עשיר
רכיבים (לכ-4 מנות):
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 קישואים, חתוכים לחצאי עיגולים
- 2 גזרים, פרוסים לטבעות
- כ-500 גרם בטטה, קלופה ושלמה
- 2 גבעולי סלרי חתוכים
- ניתן להוסיף כל ירק שאוהבים – כרובית, ברוקולי, קולורבי
- שורש פטרוזיליה קצוץ
- 1-2 כוסות קטנייה מבושלת – גרגירי חומוס, שעועית אדומה/לבנה, אפונה ירוקה קפואה…
- 2 כפיות גדושות חוויאג' למרק
- 2 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- עשבי תיבול שאוהבים קצוצים דק – פטרוזיליה, שמיר, כוסברה. אנחנו אוהבים הרבה מהכל 🙂
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים בצל עד הזהבה.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הירקות ואת עשבי התיבול וממלאים במים עד לכיסוי.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה-בינונית, מכסים ומבשלים כ-45 דקות.
- בעזרת מצקת מוציאים את הבטטה עם מעט מהנוזלים לתוך כלי מתאים, טוחנים עם בלנדר מוט למרקם חלק, מחזירים לסיר ומערבבים.