מרק ירקות עשיר

רכיבים (לכ-4 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 קישואים, חתוכים לחצאי עיגולים
  • 2 גזרים, פרוסים לטבעות
  • כ-500 גרם בטטה, קלופה ושלמה
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים
  • ניתן להוסיף כל ירק שאוהבים – כרובית, ברוקולי, קולורבי
  • שורש פטרוזיליה קצוץ
  • 1-2 כוסות קטנייה מבושלת – גרגירי חומוס, שעועית אדומה/לבנה, אפונה ירוקה קפואה…
  • 2 כפיות גדושות חוויאג’ למרק
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • עשבי תיבול שאוהבים קצוצים דק – פטרוזיליה, שמיר, כוסברה. אנחנו אוהבים הרבה מהכל 🙂

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול מטגנים בצל עד הזהבה.
  • מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הירקות ואת עשבי התיבול וממלאים במים עד לכיסוי.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה-בינונית, מכסים ומבשלים כ-45 דקות.
  • בעזרת מצקת מוציאים את הבטטה עם מעט מהנוזלים לתוך כלי מתאים, טוחנים עם בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק ומחזירים לסיר.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט