מרק עדשים ירוקות
רכיבים:
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3-4 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 גזרים גדולים ,קלופים חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 כף שטוחה מלח הימלאיה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כוס וחצי עדשים ירוקות, שטופות
- חופן פטרוזיליה קצוצה – אופציונאלי
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים בצל עד שמזהיב (כ-10 דקות).
- מוסיפים סלרי, גזר, שום ותבלינים ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים עדשים וממלאים את הסיר במים (בערך 6-7 כוסות).
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 50-60 דקות.
- בסיום הבישול ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה.