מרק עדשים ירוקות

רכיבים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3-4 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 גזרים גדולים ,קלופים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כף שטוחה מלח הימלאיה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כוס וחצי עדשים ירוקות, שטופות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה – אופציונאלי

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול מטגנים בצל עד שמזהיב (כ-10 דקות).
  • מוסיפים סלרי, גזר, שום ותבלינים ומטגנים 5 דקות נוספות.
  • מוסיפים עדשים וממלאים את הסיר במים (בערך 6-7 כוסות).
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 50-60 דקות.
  • בסיום הבישול ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים