מרק עדשים כתומות
רכיבים (כ- 8 מנות לפחות):
- 5 כפות שמן זית
- 2 בצלים בגודל בינוני, קצוצים
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 גזרים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
- כף מלח (רצוי הימלאיה)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 500 גרם עדשים כתומות חצויות, שטופות היטב
- 1/2 2 ליטר מים
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים בצל על אש נמוכה עד שמתקרמל (כ-20 דקות), מוסיפים שום, גזר ותבלינים ומטגנים במשך כמה דקות.
- מוסיפים עדשים ומים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש הקטנה ביותר, מכסים ומבשלים לפחות שעה ומומלץ אף יותר.