מרק עדשים כתומות

רכיבים (כ- 8 מנות לפחות):

  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בגודל בינוני, קצוצים
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
  • כף מלח (רצוי הימלאיה)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 500 גרם עדשים כתומות חצויות, שטופות היטב
  • 1/2 2 ליטר מים

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול מטגנים בצל על אש נמוכה עד שמתקרמל (כ-20 דקות), מוסיפים שום, גזר ותבלינים ומטגנים במשך כמה דקות.
  • מוסיפים עדשים ומים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש הקטנה ביותר, מכסים ומבשלים לפחות שעה ומומלץ אף יותר.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים