מרק פטריות
רכיבים (לכ-6 מנות):
- 2-3 כפות שמן זית לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 500 גרם פטריות (2 סלסלות) קצוצות (מומלץ להשתמש במעבד מזון)
- 3 כפות שיבולת שועל דקה
- 1.5 כוסות מדידה (300 מ"ל) חלב סויה לא ממותק
- 2 כוסות (450 מ"ל) מים רותחים
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
- מטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים פטריות ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים ומבשלים במשך 25 דקות תוך ערבוב מדי פעם.