מרק תירס אסיאתי
רכיבים:
- 2 כפות שמן זית / קוקוס
- 1 כוס חלב סויה לא ממותק
- 800 גרם גרגירי תירס (עדיף קפואים ולא משומרים)
- 750 מ"ל מים
- 2 כפות רוטב סויה
- 1.5 כפיות מלח
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני על אש נמוכה שמים שמן זית/קוקוס, חלב סויה ו-600 גרם גרגירי תירס (200 גרם משאירים בצד) ומרתיחים קלות.
- מוסיפים מים, רוטב סויה ומלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. לאחר הטחינה מוסיפים את גרגירי התירס שהשארנו בצד (שלמים, לא לטחון גם אותם) ומבשלים 10 דקות נוספות.