סינייה קינואה וירקות

רכיבים (כ-4 מנות):

  • 1/2 כוס קינואה לבנה לפני בישול (בערך כוס וחצי קינוואה מבושלת)
  • 4-5 כפות שמן זית לירקות
  • 1/2 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
  • 1/2 סלסילת פטריות שמפיניון, חצויות
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
  • 1 גמבה צהובה, חתוכה לרצועות
  • 10-15 עגבניות שרי, חצויות
  • ניתן כמובן להחליף/להוסיף כל ירק שאוהבים: קוביות חצילים, קישואים, בצל סגול, בטטה..
  • 1 כוס טחינה גולמית, מדוללת עם 1 כוס מים ו-1/2 כפית מלח
  • חופן צנוברים
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט
  • מלח

אופן ההכנה:

  • שוטפים את הקינואה היטב במסננת, מעבירים לסיר בינוני יחד עם 1 כוס מים ו-1/2 כפית מלח. מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומניחים מכוסה כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים.
  • בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות החתוכים עם שמן זית, מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים כ-20 דקות ב-180 מעלות במצב טורבו עד שהירקות צלויים.
  • בתבנית פיירקס בינונית מסדרים שכבה של קינואה מבושלת, ומפזרים עליה מעט מלח.
  • על הקינואה מניחים את הירקות הקלויים וממליחים מעט.
  • שופכים את הטחינה המדוללת על הירקות ומעליה מפזרים את הצנוברים.
  • אופים 15 דקות ב-180 מעלות.
  • כשמוכן מפזרים פטרוזיליה קצוצה, ומחלקים לצלחות בעזרת כף גדולה.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט