סינייה קינואה וירקות
רכיבים (כ-4 מנות):
- 1/2 כוס קינואה לבנה לפני בישול (בערך כוס וחצי קינוואה מבושלת)
- 4-5 כפות שמן זית לירקות
- 1/2 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
- 1/2 סלסילת פטריות שמפיניון, חצויות
- 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
- 1 גמבה צהובה, חתוכה לרצועות
- 10-15 עגבניות שרי, חצויות
- ניתן כמובן להחליף/להוסיף כל ירק שאוהבים: קוביות חצילים, קישואים, בצל סגול, בטטה..
- 1 כוס טחינה גולמית, מדוללת עם 1 כוס מים ו-1/2 כפית מלח
- חופן צנוברים
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
- מלח
אופן ההכנה:
- שוטפים את הקינואה היטב במסננת, מעבירים לסיר בינוני יחד עם 1 כוס מים ו-1/2 כפית מלח. מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומניחים מכוסה כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים.
- בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות החתוכים עם שמן זית, מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים כ-20 דקות ב-180 מעלות במצב טורבו עד שהירקות צלויים.
- בתבנית פיירקס בינונית מסדרים שכבה של קינואה מבושלת, ומפזרים עליה מעט מלח.
- על הקינואה מניחים את הירקות הקלויים וממליחים מעט.
- שופכים את הטחינה המדוללת על הירקות ומעליה מפזרים את הצנוברים.
- אופים 15 דקות ב-180 מעלות.
- כשמוכן מפזרים פטרוזיליה קצוצה, ומחלקים לצלחות בעזרת כף גדולה.