סלט כרוב אסייתי
רכיבים:
- כרוב לבן קטן, חתוך לרצועות דקות
- 2 כפות מכל אחד: שומשום לבן, גרעיני חמנייה, צנוברים
- לרוטב:
- 4 כפות חומץ
- 3 כפות שמן זית
- כפית שמן שומשום בכבישה קרה
- 2 כפות רוטב סויה (רצוי תמרי)
- כף סילאן (100% תמרים, ללא תוספת סוכר)
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- על מחבת יבשה וחמה קולים את תערובת השומשום/גרעינים/צנוברים עד השחמה קלה.
- מעסים את רצועות הכרוב בעזרת הידיים עם מעט שמן עד לריכוך.
- מערבבים את כל רכיבי הרוטב בצנצנת ושופכים על הכרוב.
- מפזרים את את תערובת הגרעינים ומערבבים הכל יחד.