עוגיות שוקולד צ’יפס של נועם ועידו

הילדים שלנו, נועם (בת 11) ועידו (בן 9), חשופים לנושא התזונה הבריאה מגיל צעיר. לכן כשמתחשק להם משהו מתוק, הם יודעים למצוא ברשת מתכון מעניין ו..

“להבריא אותו” –

שמן קנולה מוחלף בשמן זית/קוקוס, קמח לבן מומר בקמח מלא/קוקוס/שקדים, כמות הסוכר מופחתת בחצי ואפילו את השוקולד צ’יפס החליטו להחליף לשוקולד מריר איכותי.

וכך נולדו העוגיות הנפלאות האלה, שהכינו שניהם לגמרי לבד, ללא כל עזרה מצדנו 😊

רכיבים (15-20 עוגיות):

  • 1/4 כוס מדידה שמן זית/קוקוס
  • 1/4 כוס מדידה סוכר קנים אורגני
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות חלב סויה לא ממותק
  • קורט מלח
  • 1 כוס מדידה שקדים טחונים
  • 1 כוס קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון לבד בשייקר או בבלנדר)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 חבילה שוקולד מריר 85% קצוץ דק

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  • בקערה בינונית טורפים שמן, סוכר, טחינה, חלב סויה ומלח עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים קמח שקדים, קמח שיבולת שועל ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת עיסה בצקית.
  • מוסיפים את שבבי השוקולד ומערבבים שוב.
  • בעזרת הידיים יוצרים כדורים בינוניים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.
  • אופים במשך 10-12 דקות ומצננים עד שהעוגיות מתקשות לגמרי.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט