עוגת בננות ללא גלוטן

רכיבים:

  • 4 בננות בשלות, בגודל בינוני – גדול
  • 1/4 כוס מדידה שמן זית / שמן קוקוס במצב נוזלי (כ-50 גר')
  • 1/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר / סירופ מייפל
  • 1 תמצית אספרסו מקפסולה אחת
  • 2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (ניתן לטחון לבד כ – 3 כוסות שיבולת שועל בבלנדר / נינג'ה)
  • כפית אבקת אפייה, רצוי ללא אלומיניום
  • 1/2 כוס תוספות שאוהבים: פקאן קצוץ, אגוזי לוז קצוצים, שוקולד מריר קצוץ (70% ומעלה)

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל 170 מעלות.
  • בעזרת מזלג מועכים היטב את הבננות על צלחת, מעבירים לקערה בינונית.
  • מוסיפים לקערה את השמן, הסילאן/ המייפל והאספרסו ומערבבים.
  • מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפיה והתוספות, מערבבים היטב לבלילה אחידה.
  • שופכים לתבנית אינגליש קייק משומנת, אופים 40 דקות.
  • מומלץ להמתין שהעוגה תתקרר ותתייצב לפני שחותכים.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים