עוגת בננות ללא גלוטן
רכיבים:
- 4 בננות בשלות, בגודל בינוני – גדול
- 1/4 כוס מדידה שמן זית / שמן קוקוס במצב נוזלי (כ-50 גר')
- 1/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר / סירופ מייפל
- 1 תמצית אספרסו מקפסולה אחת
- 2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (ניתן לטחון לבד כ – 3 כוסות שיבולת שועל בבלנדר / נינג'ה)
- כפית אבקת אפייה, רצוי ללא אלומיניום
- 1/2 כוס תוספות שאוהבים: פקאן קצוץ, אגוזי לוז קצוצים, שוקולד מריר קצוץ (70% ומעלה)

אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- בעזרת מזלג מועכים היטב את הבננות על צלחת, מעבירים לקערה בינונית.
- מוסיפים לקערה את השמן, הסילאן/ המייפל והאספרסו ומערבבים.
- מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפיה והתוספות, מערבבים היטב לבלילה אחידה.
- שופכים לתבנית אינגליש קייק משומנת, אופים 40 דקות.
- מומלץ להמתין שהעוגה תתקרר ותתייצב לפני שחותכים.