עוגת פרג ללא גלוטן

רכיבים:

  • 150 גרם פרג טחון (רצוי כזה שנטחן באותו היום)
  • 150 גרם שקדים טחונים (רצוי עם הקליפה)
  • 3 כפות קוקוס טחון
  • 4 כפות סוכר קוקוס/קנים
  • 1 כפית (4 גרם) אבקת אפייה (מומלץ ללא אלומיניום)
  • 2/3 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/3 כוס מדידה (75 גרם) שמן קוקוס
  • 225 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (2 גביעים קטנים)

רכיבים לציפוי (אופציונאלי):

  • 3 כפות שמן קוקוס מומס
  • 2 כפות אבקת קקאו איכותי
  • 1 כף חמאת שקדים טבעית
  • 2 כפות מייפל איכותי

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוסיפים את הרטובים.
  • מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • משמנים מעט תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת.
  • אופים במשך 35 דקות.
  • מערבבים את רכיבי הציפוי ושופכים מעל (במידה ובחרנו להוסיף ציפויׂ).
  • העוגה מתייצבת אחרי כ-4 שעות במקרר.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט