עוגת פרג ללא גלוטן
רכיבים:
- 150 גרם פרג טחון (רצוי כזה שנטחן באותו היום)
- 150 גרם שקדים טחונים (רצוי עם הקליפה)
- 3 כפות קוקוס טחון
- 4 כפות סוכר קוקוס/קנים
- 1 כפית (4 גרם) אבקת אפייה (מומלץ ללא אלומיניום)
- 2/3 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/3 כוס מדידה (75 גרם) שמן קוקוס
- 225 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (2 גביעים קטנים)
רכיבים לציפוי (אופציונאלי):
- 3 כפות שמן קוקוס מומס
- 2 כפות אבקת קקאו איכותי
- 1 כף חמאת שקדים טבעית
- 2 כפות מייפל איכותי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוסיפים את הרטובים.
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים מעט תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת.
- אופים במשך 35 דקות.
- מערבבים את רכיבי הציפוי ושופכים מעל (במידה ובחרנו להוסיף ציפויׂ).
- העוגה מתייצבת אחרי כ-4 שעות במקרר.