פטה (ללא) כבד
רכיבים:
- 4 כפות שמן זית לטיגון
- סלסילת פטריות
- 2 בצלים גדולים קצוצים גס
- 1 כוס מדידה (לפני בישול) עדשים שחורות. מומלץ להשרות בהרבה מים במשך לילה.
- 1 שקית ערמונים קלופים
- 50 גרם אגוזי מלך
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- הכנת העדשים: שוטפים היטב במסננת, מכניסים לסיר עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-15 דקות עד שהעדשים רכות מעט. מוציאים ומסננים.
- מטגנים במחבת את הבצל בשמן זית על אש נמוכה עד שמתקרמל, כ-20 דקות לפחות. אם השמן נספג בבצל, ניתן לטפטף מעט מים מדי פעם.
- חוצים את הפטריות ומוסיפים לבצל. מטגנים עד שהנוזלים של הפטריות מתאדים לחלוטין. מניחים בצד להתקרר קצת.
- מכניסים את הפטריות והבצל עם כל יתר הרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה.
- שומרים מכוסה במקרר עד 5 ימים.
- מומלץ להגיש לצד קרקרים קלים להכנה.