פטה (ללא) כבד

רכיבים:

  • 4 כפות שמן זית לטיגון
  • סלסילת פטריות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים גס
  • 1 כוס מדידה (לפני בישול) עדשים שחורות. מומלץ להשרות בהרבה מים במשך לילה.
  • 1 שקית ערמונים קלופים
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

  • הכנת העדשים: שוטפים היטב במסננת, מכניסים לסיר עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-15 דקות עד שהעדשים רכות מעט. מוציאים ומסננים.
  • מטגנים במחבת את הבצל בשמן זית על אש נמוכה עד שמתקרמל, כ-20 דקות לפחות. אם השמן נספג בבצל, ניתן לטפטף מעט מים מדי פעם.
  • חוצים את הפטריות ומוסיפים לבצל. מטגנים עד שהנוזלים של הפטריות מתאדים לחלוטין. מניחים בצד להתקרר קצת.
  • מכניסים את הפטריות והבצל עם כל יתר הרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה.
  • שומרים מכוסה במקרר עד 5 ימים.
  • מומלץ להגיש לצד קרקרים קלים להכנה.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים