פיצה כוסמת במחבת

רכיבים לבצק:

  • 500 גרם קמח כוסמת ירוקה
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 8 גרם סוכר חום
  • 11 גרם מלח הימלאיה
  • 380 מ”ל מים

הכנת הבצק:

  • לערבב את הקמח, השמרים והסוכר. להוסיף מלח ולערבב שוב.
  • להוסיף את המים וללוש היטב את הבצק.
  • להשאיר מכוסה להתפחה כ-3 שעות.

רכיבים לרוטב העגבניות:

  • 1 כף שמן זית לטיגון
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 קופסאות עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • חופן עלי בזיליקום

הכנת רוטב העגבניות:

  • במחבת גדולה לטגן קלות את השום, האורגנו והפלפל השחור.
  • להוסיף את שאר הרכיבים ולבשל על אש נמוכה כ-30 דקות לפחות.

הכנת הפיצה:

  • לשטח בעזרת הידיים שכבה דקה של בצק על מחבת קרה. ולאפות על אש גבוהה כשהמחבת מכוסה.
  • כאשר הבצק משחים מעט בחלקו התחתון הופכים ומוסיפים רוטב עגבניות, מוצרלה, פרוסות עגבנייה, פטריות, זיתים או כל תוספת שאוהבים.
  • לכסות שוב ולאפות עד שהבצק משחים היטב מלמטה.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט