פיצה כוסמת במחבת
רכיבים לבצק:
- 500 גרם קמח כוסמת ירוקה
- 3 גרם שמרים יבשים
- 8 גרם סוכר חום
- 11 גרם מלח הימלאיה
- 380 מ"ל מים
הכנת הבצק:
- לערבב את הקמח, השמרים והסוכר. להוסיף מלח ולערבב שוב.
- להוסיף את המים וללוש היטב את הבצק.
- להשאיר מכוסה להתפחה כ-3 שעות.
רכיבים לרוטב העגבניות:
- 1 כף שמן זית לטיגון
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית אורגנו
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 קופסאות עגבניות מרוסקות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר חום
- חופן עלי בזיליקום
הכנת רוטב העגבניות:
- במחבת גדולה לטגן קלות את השום, האורגנו והפלפל השחור.
- להוסיף את שאר הרכיבים ולבשל על אש נמוכה כ-30 דקות לפחות.
הכנת הפיצה:
- לשטח בעזרת הידיים שכבה דקה של בצק על מחבת קרה. ולאפות על אש גבוהה כשהמחבת מכוסה.
- כאשר הבצק משחים מעט בחלקו התחתון הופכים ומוסיפים רוטב עגבניות, מוצרלה, פרוסות עגבנייה, פטריות, זיתים או כל תוספת שאוהבים.
- לכסות שוב ולאפות עד שהבצק משחים היטב מלמטה.