פשטידת תרד טבעונית
רכיבים (כ-6 מנות):
- 2 חבילות טופו במרקם קשה (סה"כ 600 גר')
- 2 כפות גדושות קמח כוסמת ירוקה / קמח עדשים כתומות / קמח חומוס
- שקית מדליוני תרד קפוא (800 גר')
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים (לבן או סגול)
- 2 כפות שום כתוש (כ- 6 שיניים, אפשר גם תיבוליות קפואות)
- סלסלת פטריות, שטופות וחתוכות
- 3 כפות רוטב סויה
- כף גדושה מלח (רצוי הימלאיה)
- כף גדושה שמרי בירה – לא חובה אך מומלץ
- 1/3 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- מפשירים את התרד בקערה עם מים רותחים, מסננים היטב מכל הנוזלים.
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים למחבת שום, פטריות ותרד.
- מוסיפים רוטב סויה, מלח, פלפל ושמרי בירה וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- בינתיים טוחנים במעבד מזון את הטופו עם הקמח ועם חצי כוס מים עד למרקם חלק.
- מוסיפים את הבלילה למחבת עם הירקות ומערבבים היטב.
- משמנים בשמן זית תבנית אפייה בגודל בינוני (בערך 22*28 ס"מ) ומעבירים את התערובת לתבנית.
- אופים כ- 45 דקות עד שמזהיב ומגישים לצד סלט ירקות רענן.