פשטידת תרד טבעונית

רכיבים (כ-6 מנות):

  • 2 חבילות טופו במרקם קשה (סה"כ 600 גר')
  • 2 כפות גדושות קמח כוסמת ירוקה / קמח עדשים כתומות / קמח חומוס
  • שקית מדליוני תרד קפוא (800 גר')
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים (לבן או סגול)
  • 2 כפות שום כתוש (כ- 6 שיניים, אפשר גם תיבוליות קפואות)
  • סלסלת פטריות, שטופות וחתוכות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • כף גדושה מלח (רצוי הימלאיה)
  • כף גדושה שמרי בירה – לא חובה אך מומלץ
  • 1/3 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

  • מפשירים את התרד בקערה עם מים רותחים, מסננים היטב מכל הנוזלים.
  • מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים למחבת שום, פטריות ותרד.
  • מוסיפים רוטב סויה, מלח, פלפל ושמרי בירה וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • בינתיים טוחנים במעבד מזון את הטופו עם הקמח ועם חצי כוס מים עד למרקם חלק.
  • מוסיפים את הבלילה למחבת עם הירקות ומערבבים היטב.
  • משמנים בשמן זית תבנית אפייה בגודל בינוני (בערך 22*28 ס"מ) ומעבירים את התערובת לתבנית.
  • אופים כ- 45 דקות עד שמזהיב ומגישים לצד סלט ירקות רענן.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים