צ'יפס בטטה בתנור
רכיבים:
- 4 בטטות בינוניות וקשות (אפשרי ומומלץ לשלב בטטות סגולות)
- 4 כפות קמח כוסמת ירוקה
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית פפריקה מתוקה או מעושנת
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- שוטפים היטב את הבטטות וחותכים למקלות בעובי של כ-1 ס"מ.
- מערבבים בקערה גדולה את מקלות הבטטה עם קמח הכוסמת עד לציפוי מלא.
- מוסיפים את התבלינים ואת השמן ומערבבים היטב בעזרת הידיים.
- מניחים את מקלות הבטטה בצורה מרווחת ולא צפופה בתבנית עם נייר אפייה משומן.
- אופים כ-25 דקות, מוציאים את התבנית, הופכים את מקלות הבטטה ואופים 25 דקות נוספות עד להשחמה.