קראמבל תפוחים ללא גלוטן

רכיבים (ל-6 מנות):

  • 6 תפוחים ירוקים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני (לגרסת עצלנים – לא חובה לקלף, יוצא טעים גם עם הקליפה)
  • 3 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
  • 1 כף גדושה סוכר קנים אורגני
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • לבצק:
  • כוס וחצי קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (ניתן לטחון בנינג'ה כ-2 כוסות שיבולת שועל)
  • חצי כוס שקדים טחונים (ניתן לטחון בנינג'ה שקדים שלמים לא מקולפים. כ-3/4 כוס)
  • רבע כוס סוכר קנים אורגני
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 85 גרם (10 כפות) שמן קוקוס במצב נוזלי

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל 170 מעלות.
  • בקערה מערבבים את התפוחים החתוכים עם כף סוכר, שמן, לימון, וניל וקינמון.
  • מעבירים לתבנית מלבנית בגודל 25*30 ומשטחים לגובה אחיד.
  • מניחים בקערה את רכיבי הבצק היבשים ומערבבים.
  • מוסיפים את השמן, מעבדים בידיים עד שמתקבל בצק פירורי.
  • מפזרים את הבצק מעל שכבת התפוחים, אופים 30-40 דקות.
  • בעזרת כף גדולה מחלקים לצלחות אישיות.
  • ניתן לפזר בעזרת מסננת מעט אבקת סוכר או להוסיף לכל מנה כדור גלידת פירות ביתית שמכינים בקלות מפירות קפואים.
  • להגשה אסתטית יותר – ניתן לאפות בקעריות אישיות חסינות חום, זמן האפייה יהיה מעט קצר יותר.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט