קראמבל תפוחים ללא גלוטן
רכיבים (ל-6 מנות):
- 6 תפוחים ירוקים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני (לגרסת עצלנים – לא חובה לקלף, יוצא טעים גם עם הקליפה)
- 3 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
- 1 כף גדושה סוכר קנים אורגני
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- לבצק:
- כוס וחצי קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (ניתן לטחון בנינג'ה כ-2 כוסות שיבולת שועל)
- חצי כוס שקדים טחונים (ניתן לטחון בנינג'ה שקדים שלמים לא מקולפים. כ-3/4 כוס)
- רבע כוס סוכר קנים אורגני
- 1 כפית אבקת אפייה
- 85 גרם (10 כפות) שמן קוקוס במצב נוזלי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- בקערה מערבבים את התפוחים החתוכים עם כף סוכר, שמן, לימון, וניל וקינמון.
- מעבירים לתבנית מלבנית בגודל 25*30 ומשטחים לגובה אחיד.
- מניחים בקערה את רכיבי הבצק היבשים ומערבבים.
- מוסיפים את השמן, מעבדים בידיים עד שמתקבל בצק פירורי.
- מפזרים את הבצק מעל שכבת התפוחים, אופים 30-40 דקות.
- בעזרת כף גדולה מחלקים לצלחות אישיות.
- ניתן לפזר בעזרת מסננת מעט אבקת סוכר או להוסיף לכל מנה כדור גלידת פירות ביתית שמכינים בקלות מפירות קפואים.
- להגשה אסתטית יותר – ניתן לאפות בקעריות אישיות חסינות חום, זמן האפייה יהיה מעט קצר יותר.