קרפ כוסמת ירוקה
רכיבים (לכ- 4 קרפים):
- כוס קמח כוסמת ירוקה
- כוס מים (אם רוצים קרפ ממש דק יש להוסיף עוד רבע כוס מים)
- 1/2 כפית מלח
- ניתן להוסיף כל תבלין שאוהבים (אבקת שום, אבקת בצל, זעתר..)
- ניתן להוסיף עלים ירוקים קצוצים (בזיליקום, עירית, שמיר..) קישוא מגורר וכו'
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב למניעת גושים, עד לקבלת מרקם כמו בלילה של פנקייק.
- לחמם מחבת גדולה כ- 2 דקות (אין צורך בשמן), כשהמחבת חמה מאוד מוזגים מהבלילה ומשטחים בעזרת כף או מקל ייעודי לקרפים. הופכים כאשר הצד התחתון משחים.
- ניתן לקפל או לגלגל עם כל ממרח או מילוי למשל "גבינת" שקדים או ממרח חומוס ביתי.
- יכול לשמש כ"לאפה" בריאה, ובתוכה
- פלאפל אפוי או שווארמה כרובית + סלט ירקות וטחינה.
- אפשר להכין כמות גדולה מהבלילה ולשמור במקרר עד יומיים.