קרקר שכולו בריאות
רכיבים:
- 50 גרם קמח כוסמת ירוקה
- 30 גרם שומשום לבן
- 20 גרם קצח
- 60 גרם גרעיני חמנייה
- 30 גרם זרעי דלעת
- 40 גרם זרעי פשתן
- 40 גרם זרעי צ'יה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית או יותר תבלינים שאוהבים: זעתר / אבקת בצל / אבקת שום / פפריקה מעושנת…
- 190 מ"ל מים רותחים
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-130 מעלות במצב טורבו.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים, מוסיפים את המים ואת השמן ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת כף משטחים לשכבה דקה ומכניסים לתנור.
- לאחר כ- 30 דקות של אפייה מוציאים ובעזרת סכין או גלגלת פיצה חורצים שורות / ריבועים .
- מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות נוספות, עד קבלת מרקם קריספי. שוברים לפי הסימנים שחרצנו.
- ניתן לאפות ברצף ולוותר על שלב החיתוך, בסיום האפייה לשבור לחתיכות לא סימטריות.
- שומרים בקופסה אטומה.