קרקר שכולו בריאות

רכיבים:

  • 50 גרם קמח כוסמת ירוקה
  • 30 גרם שומשום לבן
  • 20 גרם קצח
  • 60 גרם גרעיני חמנייה
  • 30 גרם זרעי דלעת
  • 40 גרם זרעי פשתן
  • 40 גרם זרעי צ’יה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית או יותר תבלינים שאוהבים: זעתר / אבקת בצל / אבקת שום / פפריקה מעושנת…
  • 190 מ”ל מים רותחים
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-130 מעלות.
  • מערבבים בקערה את החומרים היבשים, מוסיפים את המים ואת השמן ומערבבים היטב.
  • יוצקים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • בעזרת כף משטחים לשכבה דקה וממתינים כ-15 דקות על מנת שזרעי הפשתן והצ’יה יספגו את הנוזלים.
  • מכניסים לתנור ולאחר 30 דקות של אפייה מוציאים וחורצים ריבועים בעזרת סכין או גלגלת פיצה.
  • מחזירים לתנור ואופים כ-30 דקות נוספות. אפשר ומומלץ לקצר זמנים במצב טורבו.
  • לקבלת מרקם קראנצ’י במיוחד יש להפריד את הקרקרים ולהחזיר לאפייה של 10 דקות נוספות.
  • שומרים בקופסה אטומה.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט