קרקר שכולו בריאות

רכיבים:

  • 50 גרם קמח כוסמת ירוקה
  • 30 גרם שומשום לבן
  • 20 גרם קצח
  • 60 גרם גרעיני חמנייה
  • 30 גרם זרעי דלעת
  • 40 גרם זרעי פשתן
  • 40 גרם זרעי צ'יה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית או יותר תבלינים שאוהבים: זעתר / אבקת בצל / אבקת שום / פפריקה מעושנת…
  • 190 מ"ל מים רותחים
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-130 מעלות במצב טורבו.
  • מערבבים בקערה את החומרים היבשים, מוסיפים את המים ואת השמן ומערבבים היטב.
  • יוצקים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • בעזרת כף משטחים לשכבה דקה ומכניסים לתנור.
  • לאחר כ- 30 דקות של אפייה מוציאים ובעזרת סכין או גלגלת פיצה חורצים שורות / ריבועים .
  • מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות נוספות, עד קבלת מרקם קריספי. שוברים לפי הסימנים שחרצנו.
  • ניתן לאפות ברצף ולוותר על שלב החיתוך, בסיום האפייה לשבור לחתיכות לא סימטריות.
  • שומרים בקופסה אטומה.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים