רוטב ירוק לסלט
רכיבים:
- צרור גדול של ירוקים כולל הגבעולים – כוסברה / פטרוזיליה / בזיליקום / שמיר / נענע ללא גבעולים
- 6 כפות שמן זית
- 4 כפות חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 1-2 שיני שום, קלופות
- 1 כפית חרדל חלק
- 1/2 כפית מלח (רצוי הימלאיה)
- מעט צ'ילי גרוס, לא חובה
אופן ההכנה:
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים בתוך כלי גבוה את כל הרכיבים למרקם חלק עד כמה שניתן.
- את העלים הירוקים כדאי להוסיף בהדרגה כדי שייטחנו ביתר קלות.
- ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים.