שווארמה כרובית וטופו

רכיבים (4-5 מנות):

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, חצויים ופרוסים
  • 4 שיני שום פרוסות דק / 2 כפיות שום כתוש
  • 1/2 כרובית גדולה מפורקת לפרחים, פרוסים דק מאוד
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו במרקם קשה, חצויה ופרוסה דק
  • 1 כפית שטוחה מכל תבלין: מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, סומק, אבקת קארי
  • 1/2 כפית מכל תבלין: כמון, בהרט, פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

  • בקערה גדולה שמים את הכרובית ואת הטופו, מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת התבלינים ומערבבים היטב עם הידיים.
  • במחבת גדולה מאוד (רצוי ווק) מטגנים את הבצלים עם 3 כפות שמן זית, עד הזהבה (10-15 דקות).
  • מוסיפים את השום, הכרובית והטופו המתובלים למחבת ומטגנים במשך 10 דקות לפחות, עד שהכרובית מתרככת מעט.
  • מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
  • מומלץ להגיש עם רוטב טחינה מעל ולצד סלט ירקות קצוץ, חמוצים ועמבה למי שאוהב.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט