שווארמה כרובית וטופו
רכיבים (4-5 מנות):
- 6 כפות שמן זית
- 2 בצלים, חצויים ופרוסים
- 4 שיני שום פרוסות דק / 2 כפיות שום כתוש
- 1/2 כרובית גדולה מפורקת לפרחים, פרוסים דק מאוד
- 1 חבילה (300 גרם) טופו במרקם קשה, חצויה ופרוסה דק
- 1 כפית שטוחה מכל תבלין: מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, סומק, אבקת קארי
- 1/2 כפית מכל תבלין: כמון, בהרט, פפריקה מעושנת
- חופן פטרוזיליה קצוצה – אופציונאלי
אופן ההכנה:
- במחבת גדולה מאוד (רצוי ווק) מטגנים את הבצלים עם 3 כפות שמן זית, עד הזהבה (10-15 דקות).
- מוסיפים למחבת את השום, הכרובית והטופו, את כל התבלינים ו- 3 כפות שמן נוספות.
- מערבבים היטב כך שהכל יהיה מכוסה בתבלינים.
- משאירים על להבה בינונית למשך 15 דקות לפחות (מערבבים מידי פעם), עד שהכרובית מתרככת מעט.
- מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
- מומלץ להגיש עם רוטב טחינה מעל ולצד סלט ירקות קצוץ, חמוצים ועמבה למי שאוהב.
- והכי כיף לגלגל את הכול בתוך קרפ כוסמת ירוקה. כמו לאפה רק בריא 🙂