שווארמה כרובית וטופו
רכיבים (4-5 מנות):
- 6 כפות שמן זית
- 2 בצלים, חצויים ופרוסים
- 4 שיני שום פרוסות דק / 2 כפיות שום כתוש
- 1/2 כרובית גדולה מפורקת לפרחים, פרוסים דק מאוד
- 1 חבילה (300 גרם) טופו במרקם קשה, חצויה ופרוסה דק מאוד
- 1 כפית שטוחה מכל תבלין: מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, סומק, קארי צהוב
- 1/2 כפית מכל תבלין: כמון, בהרט, פפריקה מעושנת
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה שמים את הכרובית ואת הטופו, מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת התבלינים ומערבבים היטב עם הידיים.
- במחבת גדולה מאוד (רצוי ווק) מטגנים את הבצלים עם 3 כפות שמן זית, עד הזהבה (10-15 דקות).
- מוסיפים את הכרובית והטופו המתובלים למחבת ומטגנים במשך 5-10 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
- מומלץ להגיש עם רוטב טחינה מעל ולצד סלט ירקות קצוץ, חמוצים ועמבה למי שאוהב.