תבשיל שעועית ברוטב אסיאתי

רכיבים (2-3 מנות):

  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בגודל בינוני קצוצים דק
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ (ניתן להשתמש בתיבוליות קפואות)
  • 10 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק), חתוכים גס
  • 4 שיני שום כתושות (ניתן להשתמש בתיבוליות קפואות)
  • 6 גבעולי למון גראס (אופציונאלי אך מומלץ מאוד)
  • 1/2 פלפל חריף פרוס או מעט צ'ילי גרוס (אופציונאלי)
  • 2 כוסות גדולות של שעועית שחורה מבושלת
  • 2 כפות רוטב סויה, רצוי תמרי
  • 3 כפות מלאות טחינה גולמית
  • 1 כפית מלח הימלאיה
  • 1 כוס מים
  • 1/2 זר כוסברה, קצוצה גס

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות (אש נמוכה, 20 דקות לפחות).
  • מוסיפים למון גראס, ג'ינג'ר, בצל ירוק, שום ופלפל חריף ומטגנים כמה דקות על אש נמוכה.
  • מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים ומטגנים כמה דקות.
  • מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד הכוסברה, מוסיפים מים, מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
  • מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
  • מגישים לצד קינואה או אורז מלא / בר.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים