תבשיל שעועית ברוטב אסיאתי
רכיבים (2-3 מנות):
- 5 כפות שמן זית
- 2 בצלים בגודל בינוני קצוצים דק
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ (ניתן להשתמש בתיבוליות קפואות)
- 10 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק), חתוכים גס
- 4 שיני שום כתושות (ניתן להשתמש בתיבוליות קפואות)
- 6 גבעולי למון גראס (אופציונאלי אך מומלץ מאוד)
- 1/2 פלפל חריף פרוס או מעט צ'ילי גרוס (אופציונאלי)
- 2 כוסות גדולות של שעועית שחורה מבושלת
- 2 כפות רוטב סויה, רצוי תמרי
- 3 כפות מלאות טחינה גולמית
- 1 כפית מלח הימלאיה
- 1 כוס מים
- 1/2 זר כוסברה, קצוצה גס
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות (אש נמוכה, 20 דקות לפחות).
- מוסיפים למון גראס, ג'ינג'ר, בצל ירוק, שום ופלפל חריף ומטגנים כמה דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד הכוסברה, מוסיפים מים, מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
- מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
- מגישים לצד קינואה או אורז מלא / בר.