תבשיל חומוס ותרד בקארי קוקוס
רכיבים:
- 4-5 כפות שמן זית / קוקוס
- 2 בצלים קצוצים
- 4 שיני שום כתושות (או 3-4 תיבוליות קפואות)
- 1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש (או 1-2 תיבוליות קפואות)
- 1/2 חבילת טופו חתוכה לקוביות
- 2 כפיות אבקת קארי
- 1 כפית כמון
- 1 כפית גדושה מלח
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- 3/4 פחית קרם קוקוס
- 2 כוסות של גרגירי חומוס מבושלים
- 1/2 שקית תרד קפוא, שטוף ומסונן
הכנת התבשיל:
- מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים שום, ג'ינג'ר וטופו ומטגנים קלות את קוביות הטופו מכל הכיוונים.
- מוסיפים קארי, כמון ומלח ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים עד שמתרככות מעט.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, גרגירי החומוס והתרד ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
- מגישים לצד אורז בסמטי / קינואה / כוסמת ירוקה.
- הוראות לבישול קינואה / כוסמת ירוקה בתוך המתכון הזה.