תבשיל עדשים וירקות
רכיבים (לכ-5 מנות):
- 1 כוס עדשים שחורות / חומות לפני בישול, מומלץ להשרות למספר שעות
- 4 כפות שמן זית, לטיגון
- 1 בצל גדול לבן / סגול, חצוי ופרוס דק
- 1/4 כרוב לבן / סגול, פרוס דק
- 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
- 1/2 ראש ברוקולי ללא הגזע, מפורק לפרחים או כוס שעועית ירוקה חתוכה
- קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גר')
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית גדושה מלח הימלאיה
- כפית שטוחה תבלין קארי צהוב
- כפית שטוחה סוכר
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה (כ-10 דקות), מוסיפים את הכרוב ומטגנים עד שמתרכך.
- מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים מספר דקות נוספות.
- מוסיפים רסק עגבניות, שום כתוש ותבלינים ומערבבים היטב.
- מסננים את העדשים (במידה והושרו), מוסיפים לסיר ויוצקים מים עד כיסוי (כ-3 כוסות).
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
- מוסיפים פרחי ברוקולי / שעועית ירוקה.
- מבשלים כחצי שעה, עד לספיגת הנוזלים.
- מומלץ להגיש עם מעט טחינה מעל.