תבשיל עדשים וירקות

רכיבים (לכ-5 מנות):

  • 1 כוס עדשים שחורות / חומות לפני בישול, מומלץ להשרות למספר שעות
  • 4 כפות שמן זית, לטיגון
  • 1 בצל גדול לבן / סגול, חצוי ופרוס דק
  • 1/4 כרוב לבן / סגול, פרוס דק
  • 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1/2 ראש ברוקולי ללא הגזע, מפורק לפרחים או כוס שעועית ירוקה חתוכה
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גר')
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית גדושה מלח הימלאיה
  • כפית שטוחה תבלין קארי צהוב
  • כפית שטוחה סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה (כ-10 דקות), מוסיפים את הכרוב ומטגנים עד שמתרכך.
  • מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים מספר דקות נוספות.
  • מוסיפים רסק עגבניות, שום כתוש ותבלינים ומערבבים היטב.
  • מסננים את העדשים (במידה והושרו), מוסיפים לסיר ויוצקים מים עד כיסוי (כ-3 כוסות).
  • מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
  • מוסיפים פרחי ברוקולי / שעועית ירוקה.
  • מבשלים כחצי שעה, עד לספיגת הנוזלים.
  • מומלץ להגיש עם מעט טחינה מעל.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים