תבשיל קישואים וזיתים
רכיבים:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, חצוי ופרוס לרצועות
- 6 קישואים או זוקיני
- 3 שיני שום, פרוסות
- 2 גמבות, חתוכות לריבועים גסים יחסית
- 1 כפית שטוחה מלח (רצוי הימלאיה)
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 200 גרם רסק עגבניות
- 1/3 כוס טבעות זיתים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עד שמזהיב (10 דקות לפחות).
- מוסיפים קישואים, שום, גמבות ותבלינים ומטגנים מספר דקות נוספות.
- מוסיפים את שאר הרכיבים, מכסים במים כמעט עד לגובה הירקות ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים מכוסה כ-40 דקות, עד שהקישואים רכים.
- טעים מאוד גם כסלט קר.