תבשיל קישואים וזיתים

רכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, חצוי ופרוס לרצועות
  • 6 קישואים או זוקיני
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 גמבות, חתוכות לריבועים גסים יחסית
  • 1 כפית שטוחה מלח (רצוי הימלאיה)
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1/3 כוס טבעות זיתים

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל עד שמזהיב (10 דקות לפחות).
  • מוסיפים קישואים, שום, גמבות ותבלינים ומטגנים מספר דקות נוספות.
  • מוסיפים את שאר הרכיבים, מכסים במים כמעט עד לגובה הירקות ומערבבים היטב.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים מכוסה כ-40 דקות, עד שהקישואים רכים.
  • טעים מאוד גם כסלט קר.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים