תבשיל תאילנדי של קארי, קוקוס וירקות

רכיבים (ל- 4-5 מנות):

  • 3 כפות גדושות (כ -60 גר') מחית קארי צהוב (האדום והירוק חריפים יותר)
  • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • חבילת פטריות פורטבלו, חתוכות לנתחים גסים (אפשר גם שמפיניון חצויות)
  • ראש ברוקולי, מפורק לפרחים (במידה ואין, ניתן להחליף בכוס שעועית ירוקה קפואה, אך להוסיף אותה ל- 10 הדקות האחרונות של הבישול כדי שלא תתרכך לגמרי)
  • חבילת טופו במרקם קשה 300 גר', חתוך לקוביות
  • פחית קרם קוקוס (400 מ"ל) 17% שומן לפחות
  • 2 גבעולים של בצל ירוק, חתוכים גס
  • כפית שטוחה מלח הימלאיה
  • 2 כפות רוטב דגים (אופציונאלי אך מומלץ)
  • 1/2 כוס מים
  • להגשה – חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  • בסיר רחב מחממים על אש נמוכה את מחית הקארי עם חלק מקרם הקוקוס.
  • מוסיפים לסיר את יתרת קרם הקוקוס ושאר הרכיבים מלבד הכוסברה ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • מבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות, עד שהבטטה התרככה לגמרי.
  • מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים לצד קינואה או כוסמת ירוקה מבושלת (הוראות הכנה במתכון הזה)

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים