תבשיל תאילנדי של קארי, קוקוס וירקות
רכיבים (ל- 4-5 מנות):
- 3 כפות גדושות (כ -60 גר') מחית קארי צהוב (האדום והירוק חריפים יותר)
- 2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
- חבילת פטריות פורטבלו, חתוכות לנתחים גסים (אפשר גם שמפיניון חצויות)
- ראש ברוקולי, מפורק לפרחים (במידה ואין, ניתן להחליף בכוס שעועית ירוקה קפואה, אך להוסיף אותה ל- 10 הדקות האחרונות של הבישול כדי שלא תתרכך לגמרי)
- חבילת טופו במרקם קשה 300 גר', חתוך לקוביות
- פחית קרם קוקוס (400 מ"ל) 17% שומן לפחות
- 2 גבעולים של בצל ירוק, חתוכים גס
- כפית שטוחה מלח הימלאיה
- 2 כפות רוטב דגים (אופציונאלי אך מומלץ)
- 1/2 כוס מים
- להגשה – חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מחממים על אש נמוכה את מחית הקארי עם חלק מקרם הקוקוס.
- מוסיפים לסיר את יתרת קרם הקוקוס ושאר הרכיבים מלבד הכוסברה ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות, עד שהבטטה התרככה לגמרי.
- מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים לצד קינואה או כוסמת ירוקה מבושלת (הוראות הכנה במתכון הזה)