לחם כוסמין מלא

לחם כוסמין מלא

רכיבים:

  • 500 גרם קמח כוסמין מלא (שנטחן מהגרגיר השלם)
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 335 מ”ל מים
  • 13 גרם מלח ים אטלנטי/הימלאיה

הכנת הבצק:

  • מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את המים והמלח ולשים היטב כ-10 דקות.
  • מניחים להתפחה עד שכמעט מכפיל את נפחו.
  • מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת לישה קצרה.
  • מעבירים לתבנית אפייה רחבה על נייר אפייה או תבנית ייעודית ומניחים להתפחה שנייה ואחרונה.

אפיית הלחם:

  • אחרי שתפח חורצים קלות בעזרת סכין חד בעומק של 1/2 ס”מ ומעבירים לתנור שחומם ל250 מעלות.
  • לאחר 10 דקות מנמיכים ל-190 ואופים כ-20-25 דקות נוספות.
  • למי שאוהב מרקם קראנצ’י במיוחד מומלץ לאפות 5-10 נוספות על רשת.
  • מוציאים ומניחים על רשת. הלחם חייב להתקרר לחלוטין לפני פריסה.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט