לחם כוסמין מלא
רכיבים:
- 500 גרם קמח כוסמין מלא (שנטחן מהגרגיר השלם)
- 3 גרם שמרים יבשים
- 335 מ"ל מים
- 13 גרם מלח ים אטלנטי/הימלאיה
הכנת הבצק:
- מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את המים והמלח ולשים היטב כ-10 דקות.
- מניחים להתפחה עד שכמעט מכפיל את נפחו.
- מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת לישה קצרה.
- מעבירים לתבנית אפייה רחבה על נייר אפייה או תבנית ייעודית ומניחים להתפחה שנייה ואחרונה.
אפיית הלחם:
- אחרי שתפח חורצים קלות בעזרת סכין חד בעומק של 1/2 ס"מ ומעבירים לתנור שחומם ל250 מעלות.
- לאחר 10 דקות מנמיכים ל-190 ואופים כ-20-25 דקות נוספות.
- למי שאוהב מרקם קראנצ'י במיוחד מומלץ לאפות 5-10 נוספות על רשת.
- מוציאים ומניחים על רשת. הלחם חייב להתקרר לחלוטין לפני פריסה.