מג’דרה מנצחת

רכיבים:

  • 1 כוס מדידה קינואה לבנה או כוסמת ירוקה
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בגודל בינוני, קצוצים או חתוכים לרצועות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כוס קטנה עדשים שחורות או חומות (מומלץ להשרות מראש לפחות כ-4 שעות)
  • 350 מ”ל מים

אופן ההכנה:

  • בשלב הראשון מבשלים את הקינואה/כוסמת:
  • הכנת הקינואה: שוטפים היטב במסננת, מכניסים לסיר עם 2 כוסות מים לכל 1 כוס קינואה. מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומניחים מכוסה כ-20 דקות לפחות, עד שכל המים נספגים.
  • הכנת הכוסמת: שמים בסיר הרבה מים ומעט מלח, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הכוסמת. מבשלים עד לרמה של אל-דנטה (5-7 דקות בערך) ומסננים.
  • מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמתקרמל, כחצי שעה בערך, מוסיפים תבלינים ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את העדשים ואת המים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך כ-30 דקות, עד שהעדשים מתרככות. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים רותחים.
  • את העדשים ניתן לבשל מראש בנפרד ולהוסיף לבצל המטוגן לבישול של 5 דקות.
  • מוסיפים את הקינואה/כוסמת ומערבבים.

שתפו את המתכון!

עוד מתכונים

תפריט